MONOALBO
pro Vaše
fotoalbum

Diskuzní fórum pro MONOALBO

Forum >> Pomoc s nastavením RSS

9.7.200920:49AvatarpyetrsWWWRegistrovaný
Zdravím, předem díky za Monoalbo a teď k věci, jsem začátečník a tudíž jak se dalo předpokládat uvízl jsem při instalaci. Dostal jsem se až do momentu, kdy jsem zkopíroval text do dokumentu uložil pod názvem config.php.doc Ten jsem pak dle návodu přejmenoval na config.php Dále jsem upravil přístupová práva dle návodu, vše ok, ale v dalším kroku mi to háže chybovou hlášku:
Warning: Unexpected character in input: '
in /home/mullerfoto.eu/mullerfoto.eu/stranky/s on line 10

vím, že je někde chyba při kopírování toho textu, ale ten jsem zkontroloval a je v pořádku. Tudíž Vás znalé a kterým toto běhá bez problémů žádám o pomoc. Předem díky
10.7.200907:14AvatarMartinSprávce
Ahoj Pyetrs, podle mě je chyba v tom, že jsi vygenerovaný text kopíroval přes Word (*.doc). Doporučuji, otevřít si obyčejný textový soubor, třeba Notepad a tam vložit vygenerovaný text. Uložit jako nějakýnázev.TXT a přejmenovat na config.php . Nahrát na server. Potom by to mělo být v pořádku. Ten Word si tam asi přidává nějaké formátovací znaky a ty pak dělají neplechu.

Dej vědět jak jsi pochodil. Kdyby nepomohlo, vymyslíme něco jiného :-)
10.7.200908:59AvatarpyetrsWWWRegistrovaný
Tak jsem to vyzkoušel a měl jsi pravdu, zkopírováno do notepadu a není jediný problém, ještě jednou díky za pomoc při nastavení a díky za Monoalbo, doufám, že budeš pokračovat dále.
10.7.200913:53AvatarMartinSprávce
Tak ať ti to fotí :-)
10.7.200919:50AvatarpyetrsWWWRegistrovaný
A opět já :-) zřejmě pro Vás se směšným dotazem, když se snažím o vložení fotky, samozřejmě galerii už mám vytvořenou, tak mě to neustále odkazuje, že foto není v povoleném formátu, tudíž žádám o pomoc a zároveň přikládám omluvu za neznalost, určitě to bude jednoduché ¨, ale jak pro koho, hezký večer
10.7.200920:38AvatarDodoE-mailSprávce
Re: pyetrs - Ahojky... Ono to nebude tak složité, jde jen o to, jak velkou fotku tam dáváš a zda je v JPEGu... Kdyžtak si písni na ICQ: 301075606, popř. mne najdeš na chatu Digitální fotografie - tady máš odkaz - http://chat.lide.cz/room.fcgi?auth=&... Určo na to dojdeme... Ahojky!!!
11.7.200910:12AvatarMartinSprávce
Ahoj Pyetrs, koukám se zpožděním na tvoje fotoalbum a vidím nahrané fotky co se nezobrazují. Myslím si, že nemáš u příslušných adresářů na serveru nastavená přístupová práva na 777. Konkrétně u adresáře fotky (stranky/fotky). Až je nastavíš, tak smaž přes správu alba ty fotky co jsi tam už dal a zkus je nahrát znovu.
11.7.200912:57AvatarMartinSprávce
P.S. Pokud bys nevěděl jak ty práva (CHMOD) u adresáře serveru nastavit, koukni se do manuálu (PDF) co je přiložený k instalaci Monoalba.
18.7.200917:02AvatarguaneruRegistrovaný
Ahoj, díky za album.
Mám jen problém nahrát fotky, vše se tváří při nahrávání ok, ale fotky se nezobrazují, nejsou ani nahrané v adresáři. Ani FTP_album mi nic nezobrazuje, i když fotky na serveru jsou?
Poraďte prosím.
18.7.200917:17AvatarMartinSprávce
Ahoj Guaneru, myslím si, že nemáš u příslušných adresářů na serveru nastavená přístupová práva, tzv. CHMOD, na 777. Konkrétně u adresáře fotky (stranky/fotky). Až je nastavíš, tak smaž přes správu alba ty fotky co jsi tam už dal a zkus je nahrát znovu. Pokud to nepomůže tak dej vědět, zkus problém trochu víc popsat a vložit odkaz na to album.
18.7.200917:55AvatarguaneruRegistrovaný
Ahoj Martine.
Díky za rychlou odezvu.
Tak už to jede, znovu jsem to přeinstaloval.
jen se mi zatím nezobrazují fotky z ftp galerie, mám za to že si v adresáři ftp_galerie vytvořím nějaký další adresář a do něj nahraji fotky, v menu se mi tato galerie pak zobrazí, ukáže počet fotek, ale neprohlédnu si je? U vytvořeného adresáře jsem také změnil CHMOD na 777.
Jen mně ještě překvapuje, že se stále načítá počet zobrazení, když se na fotku podívám vícekrát. Více by mi vyhovovalo jedno zobrazení na IP adresu a den, ale to je detail. Jinak se mi monoalbo fakt líbí.

Ještě by mně zajímalo kam se ty fotky nahrávají, bo v adresáři stranky/fotky nejsou ...?

foto.guaneru.cz

Dík guaneru
18.7.200919:40AvatarMartinSprávce
Fotky přes FTP se nahrávají do adresáře který vytvoříš ve složce ftp_galerie. Nazvěme ho např. "test". Takových adresářů (různé názvy) si tam můžeš udělat kolik chceš, každý se v menu zobrazí samostatně. U adresáře "test" nastavíš CHMOD na 777 a nahraješ do něj přes FTP fotky. A to by mělo být vše. Jestli to tak děláš, tak se ti musí zobrazit v menu a v něm fotky. Pokud nejde tak zkus ještě nastavit CHMOD na 777 i u adresáře ftp_galerie (měl bys už mít z instalace).

Tomu poslednímu dotazu jsem nerozuměl, které fotky máš na mysli? Fotky přes FTP jsem už vysvětlil, fotky nahrané přes správu alba se nahrávají do stranky/fotky.
18.7.200919:47AvatarMartinSprávce
Podle toho co píšeš v dotazu to tak asi děláš. Zkus tedy ještě znova nahrát soubory Monoalba na server a původní přepsat (není nutné znovu instalovat, jen přepsat nahrané soubory). Už se párkrát stalo, že se některé soubory nahrály špatně a působilo to různé podivnosti.
18.7.200921:07AvatarguaneruRegistrovaný
Dík za tip, pomohlo přehrání souborů, nevím jestli je to někde psáno, ale když si vytvořím nahledy cca 120x90, a dám jim jméno puvodninazev_nahled.jpg, tak se zobrazují náhledy i u ftpalba. Možná TIP pro ostatní, jestli to je někde popsáno, tak nic.
Každopádně dík za pomoc
19.7.200908:50AvatarMartinSprávce
Jen bych doplnil pro upřesnění, náhledy si FTP galerie vytváří sama, není třeba se o to starat. Pouze v případě, že si chcete vyrobit nějaké extra náhledy, můžete využít výše napsaný tip od Guaneru.

Guaneru, díky za tip a ať ti Monoalbo slouží :-)
16.6.201009:44AvatarSuziaRegistrovaný
hlasi mi to chybu

Pravděpodobně na vašem hostingu není povolena funkce register_globals (musí být register_globals = on). Informujte se u podpory vašeho hostingu.

co s tym?!
17.6.201007:51AvatarSuziaRegistrovaný
poradili mi priamo na mojom hostingu, tu je navod ako to spustit, funguje :)

Pokud používáte nějaký redakční systém, tak soubor .htaccess najdete ve složce web na vašem ftp. pokud nepoužíváte žádný redakční systém budete ho asi muset vytvořit. K tomu vám stačí poznámkový blok nebo jiný textový editor.
Do poznámkového bloku napište:

php_flag register_globals on

Soubor uložte jako .htaccess (včetně té tečky) a uploadujte do složky web.
Pokud tam soubor .htaccess máte tak do něj jen ten kód dopište

Přidání příspěvku

Budete odpovítat na: Jen bych doplnil pro upřesnění, náhledy si FTP galerie vytváří sama, není třeba se o to starat. Pouze v případě, že si chcete vyrobit nějaké extra náhledy, můžete využít výše napsaný tip od Guaneru. Guaneru, díky za tip a ať ti Monoalbo slouží :-)

Vytvořil a provozuje Martin.Nezval.NET.
Tento web běží na redakčním systému Agáta.

RSS