MONOALBO
pro Vaše
fotoalbum

Diskuzní fórum pro MONOALBO

Forum >> Databáze RSS

11.8.200923:19AvataralesRegistrovaný
Zdravím, stáhnul jsem si Monoalbo v.4 , nahrál na server,ale když spustím instalaci, tak hned v prvním kroku mi to napíše - "Databáze XXXXXXX_cz neexistuje. Je možné, že jste zadali špatné jméno databáze.",případně to když prohodím uživatelské jméno za jméno databáze -"Nelze se pomocí zadaných údajů připojit k databázi - nebyly zadané všechny údaje, nebo byly zadané špatně."
Jsem si jist, že databáze je funkční a údaje zadávám správně (už jsem zkoušel i vytvořit jinou a výsledek je naprosto stejný). Nenapadá vás nějaká rada kde hledat chybu?
12.8.200907:22AvatarMartinSprávce
Ahoj, v první řadě zkus použít poslední verzi Monoalba (5) a napiš, jestli s tím máš ještě problém. V pětkové verzi je trochu upravený mj. instalátor tak bude lepší řešit to s ním.
12.8.200914:46AvatarDodoSprávce
Ještě mne napadlo - u koho hostujete???
12.8.200921:42AvataralesRegistrovaný
Aha, teď na to koukám,že mám staženou 5 (stahnul jsem si jí včera, takže je to určitě poslední),akorát když jsem v průvodci instalace, tak tam je nadpis MONOALBO v. 4 .
Hostuju (trochu se stydím,ale když už je to zaplacený) u banánu.
13.8.200908:02AvatarMartinSprávce
Zkus použít instal.php z následujícího odkazu ke stažení (musíš být přihlášený). Soubor rozbal a nahrej na server místo původního instal.php. Pokud nepojede, tak budeme řešit dál. Download: http://monoalbo.nezval.net/moduly/stahov...
13.8.200923:20AvataralesRegistrovaný
Díky za odkaz, určitej posun tady je, ale...
Z 1.kroku jsem se dostal ke 4. (- Automatické vytvoření databázových tabulek). Tak že, nahrál jsem config.php na server, změnil práva u označených souborů, ale při automatickém vytvoření databázových tabulek mi to píše, že ta prokletá databáze pořád neexistuje, konkrétně "Databáze XXXXXX_cz neexistuje. Je možné, že jste zadali při instalaci špatné jméno databáze. V tom případě ho můžete opravit v souboru config.php a znovu nahrát na server." config.php už jsem prohlížel snad stokrát a zdá se mi tam vše OK,- stejně jako když se přihlašuji přez PHP MY admin. Jediný s čím si nejsem úplně jistej je cesta ke kořenovýmu adresáři, ale to by asi nemělo mít vliv na nalezení databáze- né?
Ach jo, to je tak, když si hraje zvídavá Lama.
14.8.200909:48AvatarMartinSprávce
Tady máš ještě jeden soubor, vyzkoušej ten. Už by ti to nemělo hlásit neexistenci databáze, vypnul jsem tam totiž její kontrolu. Otázka je jestli se instalace provede. Myslím, že by to mělo projít. Na tvém hostingu prostě tu konkrétní funkci pro kontrolu asi nemají podporovanou, už jsem se s tím kdysi setkal. Určitě dej vědět jak jsi dopadl.

Jo, a kdyby byl ještě problém, rovnou napiš jestli se ti vytvořily v databázi tabulky.

http://monoalbo.nezval.net/moduly/stahov...
15.8.200922:01AvataralesRegistrovaný
Super, zdá se že to funguje tak jak má.
Moc ti děkuji za ochotu a čas. Teď nemám moc času, ale až se v tom trochu zorientuju a zprovozním, tak ti pošlu odkaz.
16.8.200909:53AvatarMartinSprávce
Není zač. Budu se těšit.
17.8.200922:03AvatarDodoE-mailSprávce
Zkusil jsem použít výše avizovaný soubor a instalace naprosto bez problémů, vše "frčí" tak, jak má... :o)))

Přidání příspěvku

Budete odpovítat na: Zkusil jsem použít výše avizovaný soubor a instalace naprosto bez problémů, vše "frčí" tak, jak má... :o)))

Vytvořil a provozuje Martin.Nezval.NET.
Tento web běží na redakčním systému Agáta.

RSS