Diskuzní fórum pro MONOALBO
Forum >> Návrhy vylepšení Monoalba 
23.4.200913:48
MartinSprávce Ad Popi: Dík za připomínky. Další vzhledy pro MA určitě budou, jejich vývoj zbrzdily jiné povinnosti :-( Jeden z následujících je plánovaný také v černé :-)
Co se týká velikosti fotek, moc tvojí připomínce nerozumím. V albu se zobrazí jen tak velká fotka, jak velkou ji vložíš. Doporučuji upravit před vložením fotku, aby měla DELŠÍ stranu 550 až 600 px. Upravování fotek automaticky se mě nezdálo být vhodné, protože každý autor má jinou představu o velikostu svojich fotek na prezentaci a toto by dost omezovalo využití. Taky panoramatické fotky by byly asi problém.
23.4.200917:55
MartinSprávce Ad Popi: Fotky jsem okouknul - mimochodem moc pěkné - a asi vím kde je problém. V první řadě, objem fotky (kB) nemá vliv na rozměr fotky (V x Š) v px, to je otázka komprese obrázku. Rozměr fotky (V x Š) je potřeba upravit editačním programem - v tvém případě Photoshop - kde se požadovaný rozměr nastaví. Při ukládání editovaného obrázku se teprve většinou definuje komprese tj. výsledný objem (kB) fotky. No a při úpravě rozměru fotky (V x Š) je třeba nastavit délku delší strany na těch řekněme 600 px. Zdůrazňuji, že té DELŠÍ strany fotky - to je důležité - ať již jde o výšku nebo šířku. Potom by měly fotky na stránkách působit uceleným dojmem.
Ty tam třeba máš fotky s délkou delší strany i 848 px např. zde:
http://www.popi.webovka.eu/index.php?str... 12.8.200920:52
Popi

Registrovaný Martine, prosím, přidávám k fotkám často básničky. Báseň se neuloží ve verších, ale všechno v jednom řádku. Nešlo by s tím něco udělat. Myslím Kacko mi radil jak to, ale přiznám se, buď jsem to zapomněla, nebo to nefunguje.
Ještě mě napadla druhá věc, byl by velký problém, aby k fotce hrála muzika? Ideálně taková, jakou si k té fotce navolím.
Vím, že jsem hrozná otrava :-) Díky.
13.8.200907:25
MartinSprávce Tak písničku si můžeš zabroukat :-) jiná možnost v Monoalbu není.
S tím textem je to jednoduší. Odřádkování se provádí Enter a potom Space. Ty jsi asi neudělala po odřádkování tu mezeru na začátku řádku (Space) která dělá v textu zalomení. Odstavce se dělají jednoduše vynecháním řádku, ale to už vidím zvládáš :-)
Víc najdeš v příslušné nápovědě v Monoalbu (to modré [i]) nebo na následujícím odkazu na Texy syntax
http://texy.info/cs/syntax 19.8.201108:41
lartenRegistrovaný Možná se to ve foru ji objevilo.... Je technicky proveditelné vytvořit jakýsi žebříček nejzobrazovanejších fotografií z různých galeiií ? Třeba jako zvláštní galerii.
19.8.201108:51
Martin NezvalSprávce Ta možnost už je v Monoalbu zabudovaná. Stačí si v nastavení zvolit zobrazení nejprohlíženějších fotek na úvodní stránce.